Руският президент Владимир Путин заяви, че иска американския държавен глава

...
 Руският президент Владимир Путин заяви, че иска американския държавен глава
Коментари Харесай

Путин: Тръмп може да ми гостува в Москва

 Руският президент Владимир Путин съобщи, че желае американския държавен глава Доналд Тръмп да бъде негов посетител в Москва - концепция, която Белият дом приветства, макар възходящите рецензии към срещата на върха в Хелзинки, предава Ройтерс.
Руският водач съобщи по време на аудиенция в Южна Африка за икономическа конференция, че са нужни “подходящи условия ” в двете страни, с цел да се организира друга среща на върха, очевидна отпратка към политическата вълна от неодобрение в Съединени американски щати предходната седмица, откакто двамата президенти се срещнаха.

Белият дом съобщи, че Тръмп е въодушевен от концепцията за друга среща на високо ниво. Американският държавен глава твърди, че желае да усъвършенства връзките сред двете нуклеарни сили, чиито връзки са се влошили след Студената война през последните години.

“Президентът Тръмп чака да посрещне президента Путин във Вашингтон, а той е отворен да посети Москва, в случай че получи публична покана ”, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Отделно американският министър на защитата Джим Матис сподели, че обмисля опцията за първи диалог сред ръководителите на защитата на Съединени американски щати и Русия. Матис разяснява, че към момента няма решение по този въпрос.

Тръмп беше подложен на критика в Съединени американски щати за това, че не е съумял да се изправи обществено пред Путин по отношение на намесата на Москва в изборите в Съединени американски щати през 2016 година и влезе в несъгласие със личните си разследващи организации по отношение на опасността от Русия. След това Тръмп отбрани държанието си.

 

Белият дом разгласи, че не са реализирани никакви съглашения по време на срещата сред двамата водачи, с изключение на за организирането на среща на екипи за национална сигурност. От срещата на върха не излязоха никакви политически промени, разяснява Матис в петък, като добави, че не е получил нова тенденция за Сирия.

Военната поддръжка на Москва от 2015 година за сирийския президент Башар ал Асад, анексирането на Крим през 2014 година и заключенията на разследващите служби на Съединени американски щати за намесата в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година утежниха връзките сред страните. Русия е обект на наказателни наказания от Съединени американски щати и Европейския съюз и упорства за тяхното унищожаване.

Пред кореспонденти Путин съобщи: “Трябват ни подобаващи условия, които да бъдат основани, в това число в нашите страни ” за повече срещи на високо равнище сред Съединени американски щати и Русия.

Путин съобщи, че Русия е подготвена да приветства Тръмп в Москва.

“Бъди мой посетител. Той има такава покана, споделих му го ”, разяснява съветският водач.

Но след реакцията в Съединени американски щати против сърдечния обществен звук на Тръмп към Путин в Хелзинки, представители на управляващите в Съединени американски щати и Русия се отхвърлиха от предлагането на Тръмп за насрочване на последваща среща във Вашингтон през есента.

В сряда Белият дом отсрочи поканата за идната година, когато федералното следствие за съветската интервенция в изборите ще бъде приключено.
По публикацията работи: Елена Кирилова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР